Jonathan Pinto, un discjòquei de Barcelona, tornava cap a casa la matinada de diumenge després d’una sessió quan va presenciar com un home de 50 anys agredia dues noies amb una pedra de grans dimensions al carrer de Balmes amb Marià Cubí. Tal com va avançar betevé, es tractava d’un home que estava de permís penitenciari de tercer grau i havia estat condemnat per l’assassinat d’un vigilant de seguretat d’un aparcament de Barcelona. Va passar el 2008 al districte de Gràcia.

En una entrevista al ‘bàsics’, Pinto ha explicat que “havia girat per Marià Cubí, vaig esquivar les noies perquè per l’hora que era no volia espantar-les i de sobte les vaig sentir cridar i no vaig dubtar a anar a socórrer-les”. Pinto, que encara té la cara i l’ull inflats per l’impacte dels cops que va rebre, ha explicat també que té una germana de la mateixa edat de les noies: “Si li hagués passat a ella m’hauria agradat que l’haguessin ajudat. Per això estic content d’haver pogut rescatar-les”.

“Vaig dubtar de si fer-li una clau perquè era un home gran, de 50 anys”

Pinto ha detallat que en un primer moment va dubtar què fer, “perquè vaig veure que era un home gran, d’uns 50 anys. Però aleshores vaig decidir fer-li una clau i reduir-lo. Vaig comprovar que es quedava endormiscat i vaig afluixar i, en aquell moment, ell va aprofitar per colpejar-me. Hi havia molta sang a terra. Jo em pensava que era de les noies, però era meva”. Pinto va poder comptar amb l’ajuda d’un altre noi que passava per allà, “que el va acabar d’immobilitzar”. El cop de colze que li va propinar li va deixar un trau amb sis punts.

Noa Garcia: “Estem processant que l’agressor estava al carrer perquè la justícia ho ha permès”

Prèviament, l’agressor ja havia deixat estabornida a terra la Noa, una de les dues noies, amb un cop de pedra al cap, i la Jana, amb cops de puny. Tot seguit, l’agressor va colpejar-lo a la cara amb la mateixa roca que havia fet servir per atacar la Noa. En l’entrevista al ‘bàsics’, la Noa Garcia ha admès que encara estan processant els fets: “Està sent un procés no lineal, perquè en un primer moment no sabíem que l’home tenia antecedents per homicidi”. Reconeix que això és el que els ho està posant més difícil: “Estava al carrer perquè la justícia ho ha permès. Gairebé perdem la vida per culpa del sistema”, ha sentenciat.

La Noa també ha volgut respondre aquelles veus que ara li recriminen “que no portava un esprai de defensa”. Segons la jove atacada, “si et volen fer mal te’n faran. Estem vives i hem de ser constructives. Estava amagat, no el podíem haver vist venir. 10 segons abans m’havia girat perquè sempre miro el que tinc al meu voltant”.

L’agressor compleix condemna per un crim del 2008

L’agressor, que va ser detingut al mateix lloc dels fets pels Mossos d’Esquadra, dilluns va ser entregat a la jutgessa de guàrdia, que en va ordenar l’entrada a la presó per dos delictes de robatori amb violència i cinc delictes de lesions. Dissabte gaudia d’un permís en tercer grau ja que havia estat condemnat per l’Audiència de Barcelona a 16 anys de presó per un homicidi el 2008.