Dues noies, de 21 i 22 anys, han resultat ferides després de l'”intent d’homicidi” per part d’un home de 50 anys la matinada de dissabte a diumenge, a la cantonada del carrer de Balmes amb Marià Cubí, a Sant Gervasi – Galvany. Els fets van ocórrer, segons han explicat les víctimes a betevé i han confirmat els Mossos d’Esquadra, quan les dues joves tornaven a casa. L’home les va sorprendre i colpejar amb una roca al cap i els va causar múltiples contusions i traus.

Una tercera persona, que va presenciar els fets, va intervenir per ajudar les noies, i també va resultar ferit greu. Taxistes i altres testimonis que eren al carrer van ajudar el grup i van trucar al 112, que van activar els cossos policials. Els Mossos van detenir l’agressor pocs minuts després al mateix lloc dels fets. Ja tenia antecedents per homicidi dolós i es trobava en permís de tercer grau. 

Les tres víctimes van ser traslladades d’urgència a l’Hospital Sagrat Cor, on es van sotmetre a un TAC per descartar danys neuronals, els van fer una observació completa i els van cosir els traus.

“Ho sento, però t’he de matar”

La Noa Garcia, una de les agredides, explica a betevé que tornaven cap a casa la matinada de diumenge, quan passaven 20 minuts de les cinc del matí. Van sortir de la zona d’oci nocturn d’Aribau, des de la discoteca Costa Breve, i van trencar pel carrer de Maria Cubí per enfilar Balmes cap a casa. “Sempre vaig molt amb compte de nit, i em vaig fixar bé que no hi havia ningú, fins que de cop em van estrebar del braç dret i vaig rebre la contusió”, explica Garcia, que creu que l’home les esperava amagat per sorprendre-les.

Sempre vigilo molt tornant de nit a casa, l’agressor ens esperava per sorprendre’ns”

Després del primer cop de pedra, Garcia explica que l’agressor li va dir: “Ho sento, però t’he de matar”. Tot seguit va propiciar-li un segona contusió que va tirar-la a terra i la va deixar atordida uns minuts. “Crec que la meva vida s’ha salvat perquè l’home no va saber mesurar la força”, explica la Noa, que afegeix que “si hagués utilitzat tota la força que podia segurament no estaria aquí”.

Tot seguit, l’home va colpejar la Jana Navarro, la segona víctima, directament amb cops de puny, que la “va deixar uns minuts inconscient a terra”. “Tot va anar tan ràpid que no vam aconseguir veure-li la cara d’entrada, i de seguida va aparèixer el noi, una altra parella d’uns 30 anys i dos taxistes a ajudar-nos”, diu Garcia.

L’intent d’homicidi és evident. L’agressor va verbalitzar que volia posar fi a la meva vida i amb l’equip jurídic anirem fins al final”

El noi que va intervenir és qui ha estat ferit de més gravetat, pel forcejament en intentar aturar l’agressor, segons la policia.

Presó provisional i sense fiança

Alertats per la trucada al 112, tres dotacions dels Mossos d’Esquadra van desplaçar-se al lloc dels fets i van detenir l’home “in situ”. El TSJC ha confirmat a betevé que la jutgessa va decretar-ne presó provisional comunicada i sense fiança. També s’hi va traslladar una ambulància, que va transportar les víctimes a l’hospital.

Diumenge, els tres ferits van interposar denúncia contra l’agressor a la comissaria dels Mossos Sarrià – Sant Gervasi, “tot i que ja sabíem que l’havien detingut”. El cos policia confirma un delicte de lesió, robatori i intimidació. “L’agressor va verbalitzar que volia posar fi a la meva vida, les seves intencions eren molt clares i amb l’equip jurídic intentarem que es reconegui una imputació per intent d’homicidi” ha declarat Garcia.

La causa està oberta, segons confirma la magistrada, per dos intents de robatori amb violència i ús de mitjà perillós, cinc delictes de lesions, com a mínim un de lesions agreujades amb ús de mitjà perillós.