Albert Batlle, tinent d’alcalde de Seguretat, ha confirmat en una entrevista al ‘bàsics’, de betevé, que l’activitat delictiva a Barcelona disminueix. Batlle ha explicat que aquest octubre del 2022 l’activitat delictiva a la ciutat ha baixat un 16,73 % respecte al mateix mes del 2019. “Són molt bones notícies”, ha valorat.

L’última dada que s’havia fet pública en aquest sentit era del setembre i apuntava a una disminució del 12 %. Ara, amb aquesta nova dada, sembla que la tendència a la baixa es podria confirmar, però Batlle s’ha mostrat caut i ha explicat que caldrà esperar-se a acabar l’any per veure si es consolida. Tot i això, apunta: “Les dades objectives demostren que estem en el bon camí“.

Batlle demana “contenció” amb les armes blanques

Però més enllà de les dades, Albert Batlle s’ha mostrat preocupat pels incidents amb arma blanca que hi ha hagut en els últims mesos a la ciutat. El tinent de Seguretat els ha vinculat a l’oci nocturn i a un consum d’alcohol excessiu i ha explicat que “cal crear pedagogia i conscienciació que no és admissible sortir de casa amb navalla i amb la intenció de fer-la servir”, perquè en una discussió “una navalla pot passar per mil·límetres d’una rascadeta a una mort”.

Batlle ha dit que “cal matisar més del que es matisa” l’afirmació que a Barcelona s’ha instaurat “la cultura de la navalla” per no crear un alarmisme excessiu. També ha subratllat que “respecte als delictes greus som en un nivell molt inferior al de ciutats del nostre entorn”. A més, ha explicat que “Barcelona és la gran ciutat de l’estat que més ha millorat les dades oficials, segons el Ministeri de l’Interior”.

Impotència municipal per no poder tancar locals conflictius

Batlle ha dit que la voluntat de l’Ajuntament és tancar la discoteca Brisas del Caribe, que va ser escenari de l’apunyalament mortal d’un jove fa dues setmanes, per “l’incompliment reiterat de la normativa. El hàndicap és que “cal seguir els procediments de l’estat de dret” i els temps els marcarà “el procediment administratiu”. Això crea, segons el responsable de Seguretat, un “sentiment d’impotència per part dels mateixos inspectors dels instruments de sanció”.

Hi haurà drons a la festa de la nit de Cap d’Any

Albert Batlle també ha confirmat que, amb tota probabilitat, s’utilitzaran drons per la festa de la nit de Cap d’Any igual que ja es va fer per la Mercè. Aquests aparells serviran per controlar i regular els fluxos de persones i, així, poder preveure incidències. Batlle ha recordat que amb els drons no es fan identificacions.

Un altre aparell que també es farà servir en el dispositiu de la nit de Cap d’Any són les pales per detectar armes blanques que, ha dit, estaran als cotxes patrulla i es faran servir si cal fer escorcolls o controls però no s’utilitzaran de manera massiva.