El tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, s’ha mostrat preocupat per un augment de “la cultura de la navalla” a Barcelona i ha assegurat que “segurament” es tracta d’“una tradició importada d’altres països”. Segons dades de la Guàrdia Urbana, actualment s’estan posant una mitjana de tres denúncies al dia per possessió d’armes, quan abans de la pandèmia no arribaven a dues. En una entrevista a TV3, Batlle ha afirmat que les noves pales per detectar armes blanques de la Guàrdia Urbana seran de gran utilitat per controlar-ho.

Batlle ha dit que l’augment de l’ús de navalles a Barcelona “és un fenomen que ha aparegut i que ens ha de preocupar”. Ha detallat que la Urbana fa els controls de forma aleatòria, “tal com passa a l’aeroport”. Es faran quan “hi hagi grans concentracions”, però també “a les sortides de les discoteques” i “amb la mínima invasió física”. També s’usaran en altres supòsits, com els controls d’alcoholèmia.

Les pales es faran servir a la festa de la nit de Cap d’Any

Batlle ha dit que un dels primers esdeveniments multitudinaris on es faran servir aquestes pales serà a la festa de la nit de Cap d’Any a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, que aquest any es recuperarà després de dos anys de pandèmia. El responsable de Seguretat ha celebrat que es pugui tornar a fer l’espectacle la nit del 31 de desembre i ha recordat que Maria Cristina “és un espai de festa des de fa moltíssims anys”.

Batlle acusa Interior de bloquejar projectes de la Urbana

El tinent d’alcalde també ha acusat la conselleria d’Interior de la Generalitat de bloquejar projectes d’interès per a la Guàrdia Urbana i per Barcelona. Per exemple, l’oficina de denúncies de violència masclista a la comissaria de la Rambla o l’accés al banc d’empremtes digitals de la Policia Nacional. Batlle ha dit que des del març tenen el vistiplau del Ministeri i que “no ens vam assabentar”.

“El conseller Elena té un problema a casa seva”, ha afirmat. Ara bé, el tinent d’alcalde de Seguretat ha afirmat que en la “part operativa” la relació entre els dos cossos policials està “en un moment dolç” i que els problemes es limiten “a la conselleria d’Interior”.