L’alcaldessa, Ada Colau, ha defensat un acord d’esquerres per governar a la Generalitat que inclogui els comuns, ERC i el PSC. En una entrevista al programa ‘bàsics‘, de betevé, Colau —que prefereix no parlar de tripartit— ha dit que veu un “final de cicle” al govern d’Esquerra i Junts per Catalunya i ha animat els republicans a “prioritzar l’agenda social i els acords a l’esquerra”.

En aquest sentit, l’alcaldessa ha afirmat que les eleccions que convocarà el president Quim Torra quan s’hagin aprovat els pressupostos a la Generalitat “seran positives perquè el govern no dona mes de si”. Colau ha dit que fins ara ERC ha prioritzat l’eix nacional i els acords amb JxC però que en això ja no s’entenen. Pel que fa als vetos entre ERC i el PSC per governar junts, l’alcaldessa ha recordat que els dos partits ja han parlat a l’Estat.

“Moments difícils” amb Maragall

A l’Ajuntament, i després d’aprovar el pressupost amb el suport d’ERC i també JxC, Ada Colau ha dit que ha vist un canvi en els republicans amb “una voluntat sincera d’acord”. De fet, l’alcaldessa ha admès haver passat “moments difícils” amb Ernest Maragall després de la investidura però que han posat per davant la vocació de servei públic.

“ERC i comuns hem liderat una nova etapa de diàleg i acords”, ha afirmat Colau, que ha celebrat que s’hi sumés també JxC malgrat tenir discrepàncies en el model de ciutat i en la fiscalitat. L’alcaldessa ha dit que malgrat que les negociacions pels comptes de l’Ajuntament i la Generalitat han estat simultànies, “no ha estat una a canvi de l’altra”. Tot i això, ha admès que s’ha generat un clima d’acord que ha fet més fàcil la predisposició a l’entesa.

“Totalment decidits” a connectar el tramvia

A l’entrevista, Ada Colau ha reiterat el compromís del govern municipal per connectar el tramvia per la Diagonal en aquest mandat. “Estem totalment decidits i farem tot el que estigui a les nostres mans”, ha afirmat l’alcaldessa, que ha explicat que s’està treballant un acord financer amb la Generalitat. A l’Ajuntament, Colau ha dit que confia que ERC hi donarà suport i que hi haurà un acord ampli.

Després que aquest cap de setmana s’hagi tallat el trànsit a la via Laietana, l’alcaldessa ha apostat per pacificar aquesta artèria de la ciutat en la reforma que s’abordarà en aquest mandat. “Ara té un volum de cotxes que és inassumible”, ha sentenciat Colau, que ha dit que no s’eliminarà el cotxe però que s’ha d’equilibrar el pes que ara hi té.