L’alcaldessa, Ada Colau, i el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, es trobaran aquest divendres a l’Ajuntament de Barcelona. La reunió serà en el marc de la visita que Sánchez farà aquesta setmana a Catalunya en què es veurà també amb el president de la Generalitat, Quim Torra. Colau ha dit que afronta la trobada “amb moltes ganes” i que posarà la regulació dels lloguers com a “tema prioritari”.

L’alcaldessa ha recordat que aquesta qüestió ja es va incloure en l’acord de govern entre el PSOE i Unides Podem i que buscarà el compromís del president espanyol perquè la mesura es desplegui “com més aviat millor”. “Regular els lloguers és un tema urgent; l’especulació ha disparat els preus a Barcelona i a totes les grans ciutats de l’estat”, ha afirmat Colau.

El 21 de desembre del 2018, abans del Consell de Ministres que es va fer a Barcelona, Colau i Sánchez es van trobar en un hotel en una reunió sorpresa en què el president espanyol ja es va comprometre a donar a les ciutats les competències per limitar els preus dels lloguers.

“Una dècada perduda”

En la trobada, hi haurà també altres temes sobre la taula. L’alcaldessa ha enumerat, per exemple, “les inversions llargament compromeses i que mai han arribat” en infraestructures, com ara Rodalies o l’estació de la Sagrera. Colau ha dit que després d’“una dècada perduda” per governs del PP “arrogants i descentralitzadors” està convençuda que amb aquest nou Govern espanyol començarà “una nova etapa”.