El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha assegurat que partits com Ciutadans o el PP no han volgut arribar a un acord per al pressupost municipal, fet que critica. “La dreta només pacta amb la dreta o pitjor encara: amb la ultradreta”, ha dit durant la inauguració del 13è Congrés del PSC de Barcelona.

El líder socialista ha reaccionat així a la possibilitat que el partit taronja i els populars sumin esforços i es presentin conjuntament a unes futures eleccions catalanes. “Els únics que no volen arribar a acords són els que han anunciat que volen candidatures unitàries”, ha afegit. Collboni ha posat com a exemple l’acord a quatre per als comptes municipals, una entesa “d’ampli espectre” que ha celebrat: “Feia massa temps que no passava”.

Després de l’anunci d’aquesta candidatura conjunta entre Cs i el PP, els socialistes catalans han rebutjat l’oferta. El primer secretari, Miquel Iceta, creu que aquest escenari deixarà al PSC “un camí més ample”.

El 13è Congrés del PSC de Barcelona ha començat aquest divendres i continuarà dissabte. En aquesta cita es ratificarà Ferran Pedret com a primer secretari del PSC Barcelona.