Nova executiva PSC

La federació de Barcelona del PSC ha avalat aquest dissabte la seva nova direcció executiva, amb el 95% dels vots. El diputat del PSC al Parlament, Ferran Pedret, ha estat ratificat com a primer secretari del PSC a Barcelona, mentre que Jaume Collboni ha estat avalat com a president. La nova executiva també comptarà amb diputada Carmen Andrés com a viceprimera secretària, el subdelegat del govern espanyol a Barcelona, Carlos Prieto, com a secretari d’organització i acció electoral, i la regidora Laia Bonet com a secretària de política municipal.

En el seu discurs, Pedret ha marcat distàncies respecte dels “salvapàtries” a Catalunya i al conjunt d’Espanya, que “es colpegen el pit” i titllen de traïdors als seus adversaris. “Mai més comunitats polítiques basades en la identitat. Volem una societat plural i complexa”, ha proclamat Pedret, qui ha afirmat: “Els independentistes ens han trinxat el país, ens han dividit. Fins i tot les mateixes dades del CEO demostren que hi ha una meitat de Catalunya que diu que tenim un problema de convivència”. El nou primer secretari ha defensat que cal acabar amb el conflicte. “Volem que s’acabin els bàndols del conflicte, i això només podem fer-ho parlant amb tothom. Però que ningú confongui diàleg amb claudicació”.

La nova executiva s’ha anunciat a la cloenda del congrés de la federació del PSC de Barcelona, a la qual han assistit la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, i la portaveu dels socialistes al Parlament, Eva Granados.