La presidenta del Grup Municipal de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, s’ha fet ressò de les declaracions “sorprenents” de Rosa Alarcón en què va qüestionar els colors utilitzats en algunes actuacions d’urbanisme tàctic. “Alarcón sembla més una regidora de l’oposició que una regidora del govern”, ha assegurat al ‘bàsics’, de betevé.

Sobre els colors i algunes obres urbanístiques, la líder municipal de JxC considera que ara Barcelona és “una ciutat irreconeixible” que té un “problema de mobilitat greu”. N’ha posat com a exemple l’ampliació de les voreres de la via Laietana, que s’ha acabat convertint “de facto” en un carril bici. “Allà hi ha un caos continu”. Per això, ha demanat al govern municipal que publiqui els informes de seguretat que s’han fet prèviament a la implantació d’aquestes actuacions.

A més, creu que algunes obres han generat embussos de trànsit i que, per tant, les mesures han tingut un “efecte contraproduent”, ja que s’han incrementat, diu, els problemes de contaminació.

“A Barcelona es fa el que diguin els comuns”

Davant les diferències entre els socis de govern pel que fa a les polítiques de mobilitat (com el peatge urbà), Artadi té clar que qui “marca el ritme” són l’alcaldessa, Ada Colau, i el seu partit: “A l’Ajuntament de Barcelona es fa el que els comuns diguin que es faci”. En aquest sentit, Artadi ha volgut destacar la poca influència que, creu, té el PSC dins de l’executiu municipal: “No hi ha cap diferència entre el govern d’ara i el govern de fa tres anys”.