La presidenta del Grup Municipal de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, ha culpat el govern municipal de Barcelona de la problemàtica actual dels desnonaments a la ciutat. “L’alcaldessa, Colau, no fa la feina que hauria de fer. Serveis Socials no està fent la seva feina”, ha dit en una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé. La regidora acusa l’Ajuntament de no oferir alternatives d’habitatge a famílies vulnerables.

“Si l’Ajuntament de Barcelona sap quines famílies són vulnerables, com és que no hi ha intervingut Serveis Socials i no s’ha aturat el desnonament?”, s’ha preguntat Artadi. La líder municipal de JxC ha posat d’exemple l’intent de desnonament de la Maite, una de les últimes veïnes de la Rambla, per criticar el govern municipal. “Miraculosament, l’Ajuntament va trobar-hi una solució —el dia del desnonament. Si hi és dues hores després, hi és també dues hores abans”, ha recriminat.

Artadi ha comparat Barcelona amb altres ciutats metropolitanes: “Ens trobem que només hi ha conflictivitat a Barcelona i no a altres municipis“, ha dit. Considera que governs d’altres municipis com l’Hospitalet o Santa Coloma sí que “fan la feina”.

“Qui envia els Mossos són els jutjats”

Sobre la forta presència dels Mossos d’Esquadra i algunes actuacions policials contra els manifestants vistes en alguns llançaments, Artadi ha volgut deixar clar que “qui envia els Mossos a fer el desnonament no és la Generalitat; són els jutjats”. La regidora també ha acusat Colau de “tirar sempre les culpes als altres” abans de fer autocrítica.