Els sectors clau per a la reactivació econòmica es reuneixen a la Barcelona New Economy Week, que vol convertir Barcelona en la capital de la nova economia. De fet, en les trobades professionals es vol impulsar una economia amb les persones al centre i la creació de llocs de treball de qualitat. Per fer-ho, s’aposta sobretot pel sector tecnològic i de la indústria digital, però també pel logístic i l’immobiliari.

En la plataforma virtual, creada per a aquesta setmana i que es podrà fer servir en properes ocasions, hi participaran 130 empreses i una cinquantena de “start-ups”, a més de 9.000 participants a tot el món. També hi haurà sessions presencials, a l’Estació de França, a la Casa Seat de Barcelona i el Centre Movistar, que han arrencat aquest dimarts i s’allargaran fins divendres.

Una de les sessions de treball que han obert aquesta setmana de reflexió ha estat un col·loqui sobre la resiliència de Barcelona, a càrrec dels exalcaldes Narcís Serra, Joan Clos, Jordi Hereu i Xavier Trias. En la inauguració també ha coincidit amb els exalcaldes l’alcaldessa actual, Ada Colau, així com Pere Navarro, president del Consorci de la Zona Franca, organitzador de l’esdeveniment.

Plantada de Colau i la Generalitat a Felip VI

Divendres també assistiran al congrés el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, i el rei Felip VI, per entregar els premis que atorga la BNEW. El president en funcions de la Generalitat, Pere Aragonès, ja va anunciar que no hi assistirà per no coincidir amb el monarca, i aquest dilluns Ada Colau va sumar-se a la plantada com a denúncia dels escàndols de la casa reial.