La regidora de Mobilitat de Barcelona, Rosa Alarcón, ha respost a la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, reiterant el no a la implementació del peatge urbà. “L’estratègia és clara dins del govern: la paraula ‘peatge’ no apareix enlloc al Pla de mobilitat“, ha dit la socialista al programa ‘bàsics’, de betevé. Alarcón recorda que el pacte de govern tampoc no inclou el peatge urbà entre les mesures a desenvolupar.

Fa uns dies que Alarcón va assegurar que “no és el moment” d’implantar el peatge d’entrada a la ciutat. Hores després, Janet Sanz va demanar “no titubejar” sobre una qüestió de “tant consens” com aquesta. “La transició ecològica és important, però ha de ser justa”, ha afirmat ara la regidora socialista. Ara bé, la titular municipal de Mobilitat es mostra “oberta a tots els debats possibles”.

Malgrat les discrepàncies entre les dues sòcies de govern, Alarcón ha destacat que Sanz és una “molt bona companya de govern” i que hi ha “molt bona relació” entre totes dues. Alhora, ha descartat plantejar-se dimitir: “Tinc molta feina per fer i la vull continuar fent”.

Revisar els blocs de formigó i canviar colors

Després de les crítiques que han generat els blocs o les boles de formigó, Alarcón ha assegurat que aquests elements no han provocat un increment dels accidents de trànsit, però s’ha mostrat disposada a estudiar-ne el canvi: “No són adequats per al segle XXI. Farem una revisió del mobiliari urbà“. Això sí, la regidora ha volgut deixar clar que les actuacions en matèria d’urbanisme durant l’estat d’alarma les ha impulsat Janet Sanz: “Ella prenia les decisions”.

Rosa Alarcón també s’ha mostrat disposada a revisar altres actuacions, com l’ampliació de voreres de la via Laietana, més utilitzades pels ciclistes que no pas pels vianants. També aposta per facilitar la càrrega i descàrrega de mercaderies en alguns punts de la ciutat i per fer canviar els colors d’algunes obres d’urbanisme tàctic. Alhora, considera que cal millorar les zones de parada dels taxis.