Les obres d’urbanisme tàctic impulsades durant el confinament pel coronavirus han generat posicions favorables i detractores, i fins i tot dubtes dins del mateix govern municipal. La regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, admet que algunes mesures eren “absolutament necessàries” però qüestiona algunes actuacions, sobretot pel que fa als colors. “Barcelona ha de tornar als colors clàssics”, ha dit la socialista en una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé.

La titular de Mobilitat considera, per exemple, que el carril bici ha de ser vermell, com se l’ha associat sempre els darrers anys a la ciutat, i abandonar el groc que tenen alguns carrils actuals. “Cal recuperar els colors als quals estem acostumats. I si els canviem, els hem de consensuar”, ha afegit.

Alarcón no ha volgut assegurar de forma contundent si li agraden o no els colors d’algunes actuacions. Preguntada per aquesta qüestió, ha recorregut a la ironia: “Per a gustos, els colors”.

Obres que generen “incerteses”

La regidora socialista aposta per estudiar quines de les mesures provisionals i immediates implantades els darrers mesos s’han de mantenir, quines s’han de retirar o quines cal modificar. “Quan els ciutadans han sortit després de la pandèmia, el canvi de la ciutat ha produït incerteses“, ha admès. Alhora, ha demanat explicar millor les mesures a desenvolupar d’ara endavant.

Rosa Alarcón ha volgut deixar clar que les actuacions en matèria d’urbanisme durant l’estat d’alarma les ha impulsat Janet Sanz: “Ella prenia les decisions”.