A les parets de La Caldera hi pengen aquests dies fotografies que ens plantegen sense embuts un interrogant: desitgem en llibertat o estem condicionats per la norma? S’ho qüestionen Sara Pierallini del col·lectiu Bachini-Bachini i les integrants d’Iniciativa Sexual Femenina, el col·lectiu de dansa contemporània que formen Cristina Morales, Élise Moreau i Elisa Keisanen. De fet la pregunta que dona nom a l’exposició “Sexe lliure o llibertat del desig?” està suspesa en el temps des del març, quan l’esclat de la pandèmia i el confinament van fer ajornar la inauguració del projecte prevista dins de la Quinzena Metropolitana de la Dansa.

Nou mesos després la mostra s’ha pogut recuperar en el marc del que les seves artífexs anomenen una acció sexual col·lectiva en dues parts. La primera va ser una sessió fotogràfica amb persones voluntàries que van participar aportant imatges pròpies o bé deixant-se retratar per les artistes. En la selecció final mostra fotografies genitals, anals, pectorals i de joguines sexuals i es pot visitar fins al 15 de gener.

‘Catalina’

La segona part d’aquesta acció és la representació de la peça de dansa ‘Catalina’ d’Iniciativa Sexual Femenina, que explica el tema de la repressió sexual en la dansa contemporània a partir de les pròpies experiències de les ballarines. Se’n faran tres funcions del 10 al 12 de desembre i culminaran amb una xerrada diumenge que aprofundirà en temes com l’apropiacionisme, el cos intel·ligent dins del món acadèmic i l’ús del cos en l’art. Perquè com diu Morales: ” No es pot ballar sense el cony”.

Informació pràctica

  • ‘Sexe lliure o llibertat del desig? – fins al 15 de gener
  • Xerrada “Bailar con el coño” – diumenge 13 de desembre a les 12.30 h
  • ‘Catalina’ – del 10 al 12 de desembre (dijous i dissabte a les 20.30, divendres a les 20 h)