La coreògrafa i ballarina Eulàlia Bergadà presenta al Mercat de les Flors l’espectacle ‘Very, very slightly’, que es podrà veure des de divendres, dia 11, fins a diumenge, 13. Avui seu al nostre sofà.

Una coreografia diamantina

Eulàlia Bergadà ens presenta ‘Very, very slightly’, un nom que fa referència a les imperfeccions gairebé invisibles que tenen alguns diamants de molta qualitat. Amb tres ballarines a escena, Evelyne Rossie, Olga Clavel i Maria Torrents, i un músic, Marc Naya, Bergadà separa la seva coreografia en tres capítols: Flawless, que vol dir que no té imperfeccions; Included, que vol dir “inclòs”, i Refraction, que es tradueix com a “refracció”.

‘Very, very slightly’, presentat amb anterioritat al Teatre Principal de la seva ciutat natal, és el primer treball d’Eulàlia Bergadà en què la coreògrafa no actua, cosa que li ha permès situar-se en la posició del públic, a qui considera un actor més en l’elaboració de la peça.

Per mi és molt important què em regales tu i què et regalo jo primerament. Crec que també té a veure amb el sentit catàrtic de l’art, de l’art en viu. És el que té a veure amb aquest espai… amb aquesta pregunta que crec que és bonic fer-se de per què anem al teatre, per què necessitem el teatre o per què necessitem que tu vinguis a veure una obra o quin desig hi ha aquí al darrere. I realment, i a més per exemple aquesta obra ja va totalment en aquest sentit, és per fer-nos vibrar.

Amb aquest espectacle, Bergadà torna al Mercat de les Flors, en una temporada marcada pel coronavirus i per la possible fi de la Sala Hiroshima.

Eulàlia Bergadà, un pont entre Palma i Barcelona

L’Eulàlia Bergadà és una ballarina i coreògrafa que ha fet de la dansa el millor pont aeri entre Palma i Barcelona. Nascuda a les illes, es va graduar en dansa i coreografia a l’Institut del Teatre i des de llavors ha treballat amb Catherine Allard, Aimar Pérez GalíPere Faura. A més, des del 2015 dirigeix la seva pròpia companyia, amb la qual ha fet ballar i volar una colla de porcs, ens ha ensenyat com es mouen els pecadors i ha patit una acusada febre de l’or. I ara torna al Mercat de les Flors amb un espectacle que és com un diamant sense imperfeccions. I per això avui l’hem convidada a l”Àrtic’, on no som gaire de joies, però ens agrada la gent que brilla.