Aquestes són les recomanacions musicals del mes de setembre del 2020. Fes clic al següent enllaç si vols estar al dia de les últimes novetats discogràfiques actualitzades per l’equip de l”Àrtic’.

Setmana del 21 al 27 de setembre

Deftones

‘Ohms’

Després de quatre anys de silenci discogràfic, tornen Deftones amb la contundència de sempre, però sembla que també una mica zen, a jutjar pel títol del disc i del senzill de presentació: ‘Ohms’. Chino Moreno i els seus havien de passar per Barcelona aquest estiu, però el concert ha quedat ajornat i si la pandèmia ho permet se celebrarà el juliol del 2021.

Izah

‘Ponlo en on’

La cantant barcelonina, nascuda a Manchester, ha passat una temporada al seu estudi on ha explorat nous estils com l’electrònica o el neosoul. Aquesta tardor traurà un nou disc amb un so i estètica inspirats en l’art de Kali Uchis o Jorja Smith, una barreja de R&B contemporani, electrònica, pop i neosoul. La temàtica de les noves cançons estarà molt vinculada a l’empoderament femení, com demostra el primer senzill que acaba de publicar, ‘Ponlo en on’.

Idles

‘Ultra mono’

No els ha faltat la inspiració aquest 2020 als britànics Idles, que ja van compartir al maig un videoclip per motivar els fans a no perdre la forma física tancats a casa. A més de Mr. Motivator, els últims mesos ja havien avançat tres talls més del seu disc, ‘Ultra mono’, que es publica aquesta setmana complet i que pretenen presentar durant el 2021 amb una gira que ja ha esgotat entrades a diverses ciutats.

Sufjan Stevens

‘The ascension’

‘The ascension’ serà el primer àlbum en solitari de Sufjan Stevens en cinc anys i l’ha presentat amb un videoclip inspirat en els videojocs. Però jugar no és el que ha estat fent el músic durant tot aquest temps, al contrari, ha estat ocupat col·laborant en altres projectes musicals, contribuint amb cançons originals a la banda sonora de ‘Call me by your name’ i, fins i tot, publicant en la primavera confinada un disc de new age amb el seu padrastre Lowell Brams.

Setmana del 14 al 20 de setembre

Fontaines D.C

‘A hero’s death’

Carlos O’Connell, Conor Curley, Conor Deegan, Grian Chatten i Tom Coll, o el que és el mateix els membres de Fontaines D.C, es van conèixer durant els seus estudis però, inicialment, els va unir el seu interès per la poesia. I, de fet, van arribar a publicar una col·lecció de poemes inspirats en la generació beat. Però no van tardar gaire a adonar-se del seu potencial com a banda de música i l’any passat van publicar el seu debut, ‘Dogrel’, que va ser nominat als prestigiosos premis Mercury. Només un any després llancen noves cançons sota el títol d”A hero’s death’, un disc que ja ha anunciat les dates de gira de presentació. A Barcelona, si la covid-19 ho permet, els podrem veure l’11 de març a la Sala Razzmatazz.

Still Ill

‘Allò que mai no mor’

Després de cinc anys de gira ininterrompuda, la banda Lágrimas de Sangre fa una pausa que un dels seus membres, Still Ill, l'”alter ego” musical de Jordi Estivill, aprofita per publicar les seves cançons en solitari compostes durant el confinament. ‘Allò que mai no mor’ inclou els dos senzills presentació —’Vinc’ i ‘Micròfons i fogons’— i set temes més en català que espera poder presentar aviat en directe.

Angel Olsen

‘Whole new mess’

La nord-amerciana Angel Olsen acaba de publicar ‘Whole new mess’, el seu cinquè àlbum des del seu debut el 2012. Un àlbum íntim i personal, el primer enregistrat sense banda d’acompanyament des de ‘Half way home’ i gravat només amb un parell de guitarres i micròfons a una església convertida. El disc inclou composicions del seu aclamat disc del 2019, ‘All mirrors’, però arranjades de forma diferent.

Pau Vallvé

‘La vida és ara’

‘La vida és ara’ és el títol del nou disc de Pau Vallvé i ha estat enregistrat pel cantautor en solitari durant el confinament, i amb els instruments que tenia al seu estudi. El resultat són 13 cançons que representen, segons el músic, un canvi d’etapa, un fer-se gran i prendre distància.

Setmana del 7 al 13 de setembre

Kelly Lee Owens

‘Inner song’

La cantant i productora de gales, ha trigat tres anys a donar continuació al seu debut discogràfic, però ho ha fet amb un disc sorprenent de pop vocal i tecno. Ho podreu comprovar en directe el proper any, el 19 de març, a la sala Nau.

Maria Jaume

‘Fins a maig no revisc’

Maria Jaume acaba de debutar amb ‘Fins a maig no revisc’, publicat per Bankrobber i produït per a Pau Vallvé. L’any passat, aquesta jove mallorquina de 20 anys, es va presentar quasi per casualitat al concurs Sona 9, i el va guanyar. Ara es prepara per presentar el seu folk íntim i introspectiu al Mercat de Música Viva de Vic.

Renaldo & Clara

‘L’amor fa calor’

S’acaba de publicar el nou disc de Renaldo & Clara, projecte musical de Clara Viñals, que a finals de juny va anunciar el seu fitxatge pel segell del Primavera. ‘L’amor fa calor’ és el títol d’aquest àlbum nou i també del videoclip acabat de sortir del forn, dirigit per Ingride Santos.