Pau Vallvé acaba d’estendre el seu univers musical amb ‘La vida és ara’, el sisè àlbum d’estudi que publica des que va iniciar el seu projecte en solitari l’any 2010. Com els seus darrers treballs, el nou àlbum ha estat autoeditat i enregistrat en solitari durant els dies de confinament al seu estudi del barri de Gràcia.

Em vaig haver de quedar 75 dies confinat a l’estudi.

El mateix Pau Vallvé explica que, després de la seva ruptura sentimental, havia marxat uns dies a l’estudi i que aquest va acabar convertint-se en el seu habitatge quan es va declarar l’estat d’alarma: “Em vaig haver de quedar 75 dies confinat”.

Però ni la ruptura ni el confinament han marcat el caràcter del nou àlbum. Musicalment, Vallvé trenca amb un passat indie per experimentar amb altres músiques com el bolero o la bossa nova, “hi ha un punt més tranquil”, comenta el músic, un fet que ha deixat una empremta clara en les lletres de les 13 cançons del disc: “Són molt més serenes i lúcides”.

Aquest temps aturat ha fet que me n’adoni que soc molt més feliç del que em pensava i que m’he fet gran.

Gràcies a la gent

A partir de ‘Pels dies bons’ (2014), Vallvé ha autoeditat tots els seus discos, s’ha encarregat del disseny i, fins i tot, ha fet a mà algunes de les carpetes. Va decidir gestionar la seva carrera musical al marge de la indústria i dels cercles comercials.

Ho puc fer tot gràcies a la gent. Quan tinc un disc fet ho publico a les xarxes i dic que si m’ho compreu ara, abans d’escoltar-lo, jo amb aquests diners el puc fabricar i finançar sense haver-me de baixar els pantalons.

Vallvé ha exhaurit totes les entrades dels concerts programats de la gira de presentació de ‘La vida és ara’. Encara no es creu l’èxit que està assolint el seu darrer treball

Estic súper agraït que, any rere any, la gent segueix confiant, segueix venint als concerts i segueix comprant el disc. És una passada. jo no m’ho crec.”