L’obertura dels locals d’oci nocturn prevista per a aquesta setmana ha quedat congelada. Segons Salut, la decisió s’ha pres perquè l’índex de rebrot ha pujat i els indicadors per als propers dies també preveuen un augment. L’aturada no ha estat ben rebuda pels locals, ja que fa setmanes que demanen reobrir per sobreviure. A la secció cultural d’aquest dijous, l’expert en cultura, Andreu Rami, precisament s’ha centrat en un segment de l’oci nocturn que sovint es troba “invisibilitzat”.

Els artistes que presenta a la secció són cantautors, músics de bar o humoristes que actuen en petits locals de la ciutat amb un públic molt reduït. En Joan Berenguer és cantautor i fa 20 anys que toca en bars musicals. Berenguer és una gran defensor dels petits locals, sovint per donar-se a conèixer i en el seu cas també és un espai on presenta nous projectes com el disc ‘Piandèmies’.

Lloguers abusius

Rami també ha fet un experiment per comprovar quant pot costar el lloguer d’un petit local per fer-hi espectacles. Els preus dels locals que s’ofereixen en portals de compra i venda se situen entre els 1.200 i els 6.000 euros. Unes xifres elevades que els propietaris de locals d’aquest tipus no poden assumir.

La crisi sanitària ha posat en perill els bars musicals i, en conseqüència, els projectes culturals que s’hi porten a terme. L’artista no és gens optimista, ja que les sales petites sovint “estan perseguides”. Ara bé, confia que la situació millori ja que per a ell “la cultura és el que fa que sobreviure tingui sentit”. En aquest vídeo pots recuperar la secció completa.