La líder municipal de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, ha apostat per refer el pressupost del 2020 de l’Ajuntament de Barcelona perquè sosté que, amb la crisi del coronavirus, “ja no serveix”. “Cal reorientar la despesa i ajornar grans inversions que ara no són urgents”, ha plantejat Artadi en una entrevista a betevé. El consistori estima que deixarà d’ingressar 200 M € aquest any pel coronavirus. De fet, l’alcaldessa ja va plantejar que caldrà revisar els comptes i va anunciar un grup de treball amb l’oposició per fer-ho.

JxC va donar suport al pressupost al gener però, en la situació actual, creu que cal prendre decisions per donar resposta a la crisi econòmica derivada de l’emergència sanitària. Per això, Artadi ha reclamat a l’Ajuntament “un pla de xoc urgent” per a sectors com el turisme, la restauració, el comerç, la cultura i l’esport, que han hagut d’abaixar la persiana per l’estat d’alarma. “Quan tornin a obrir ho han de fer amb garanties i no arrossegar una motxilla amb un enorme endeutament”, ha afirmat.

Segons la líder de JxC a Barcelona, “l’Ajuntament no dona confiança” amb les mesures anunciades fins ara. En l’entrevista, Elsa Artadi ha assegurat que troba a faltar “més lideratge” a l’alcaldessa, Ada Colau, a l’hora de demanar a l’Estat més marge per endeutar-se. D’altra banda, comparteix amb Colau la necessitat que els nens puguin sortir de casa en algun moment. Segons Artadi, en les reunions del Procicat s’està estudiant la manera de poder-ho fer “amb totes les garanties”.

Pel que fa a la gestió de les residències de gent gran per part de la Generalitat, la líder municipal de Junts per Catalunya ha assenyalat el Govern espanyol com a responsable de la manca de tests i material de protecció per al personal per haver-ne centralitzat les compres. “Vam perdre setmanes”, ha assegurat Artadi, que ha destacat que el traspàs de competències al Departament de Salut ha estat positiu.