Abans de la pandèmia era habitual que la tecnologia mèdica per a humans s’apliqués després a la veterinària. Aquest era el pas lògic de transferència de coneixement. Però la covid-19 ho ha capgirat tot, fins i tot el procés de transmissió tecnològica. Aquest és el cas de l’empresa Dinbeat, dedicada al benestar animal. Es tracta d’una empresa tecnològica que fa armilles amb sensors sense cables per a mascotes que proporcionen un monitoratge constant i en temps real dels paràmetres de salut de l’animal. Es tracta d’un sistema que facilita la feina als veterinaris perquè els permet obtenir dades importants de l’animal sense haver de sedar-lo. Proporciona mesures com ara la freqüència cardíaca, la temperatura, la respiració per minut i fins i tot la posició, molt útil per saber si l’animal presenta dolor.

armilla amb sensors de paràmetres veterinaris Dinbeat

Dinbeat Life, ara, per a humans

“Amb l’expansió de la pandèmia van contactar amb nosaltres Metges sense Fronteres i des de Can Ruti per veure si podíem adaptar la nostra tecnologia per a l’ús humà”, explica Talía Bonmatí, CEO de Dinbeat. Els van demanar si podien “desenvolupar una funcionalitat que s’anomena pulsioximetria”, que mesura la saturació d’oxigen en la sang i que és molt important de controlar i conèixer, al moment i en temps real, en pacients de la covid-19. “Vam estar treballant set dies a la setmana durant un mes per implementar aquesta funcionalitat als nostres dispositius i crear vuit prototips finals per fer les primeres proves”, explica Talía Bonmatí. Per a la seva validació n’han de fer set més. Esperen tenir-ho tot enllestit a finals d’any.

Dinbeat live, monitoratge en remot sense cables de paràmetres de salut

Monitoratge de diversos pacients alhora

A banda del control constant, a temps real i sense cable, Dinbeat Life també permet veure les constants de tants pacients “com es vulgui des d’un mateix plafó de control i al mateix temps”. És un altre dels avantatges i valor afegit que aporta el nou producte. La interfície destaca per la qualitat del disseny i per la claredat que proporciona la lectura de les dades de salut. Talía Bonmatí també explica que el sistema “permet rebre alertes i notificacions en temps real, quan hi ha algun canvi significatiu en algun paràmetre de salut”. D’aquesta manera,  el personal mèdic pot reaccionar al més aviat possible.