L’alcaldessa, Ada Colau, espera que aquest dilluns el Procicat aixequi la suspensió que afecta els esdeveniments culturals de la ciutat, prohibits amb les noves mesures decretades per a Barcelona i l’àrea metropolitana davant l’augment de casos de coronavirus. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Colau ha demanat a la Generalitat “sentit comú” i ha assegurat que hi ha molta gent “deixant-se la pell als festivals de Barcelona” en què, assegura, no s’ha produït cap brot.

L’alcaldessa considera que el sector cultural és segur. Recorda, a més, que divendres passat ja van enviar tres cartes per escrit a les conselleries de Cultura, Salut i Interior en què es recorda que en els esdeveniments culturals d’aquest estiu s’hi estan aplicant “estrictes controls de seguretat” . En l’escrit, al qual ha tingut accés betevé, el consistori entén que, d’acord amb l’autorització prèvia del Procicat, poden seguir amb la programació establerta. A la carta, el consistori fa referència als festivals que promou i organitza, com el Grec, Sala Barcelona, els Concerts Muhba al Parc Güell i el Programa Barcelona Districte Cultural; però també adjunta les certificacions dels responsables del festival Cruïlla XXS i del festival Nits del Fòrum, i recorda que al Festival Jardins de Pedralbes es mantenen protocols similars.

Colau assegura, però, que no vol tancar res, però mentre la Generalitat no respongui la petició es manté la prohibició general per a tots els esdeveniments culturals i, com que té caràcter jurídic, el consistori ha de mantenir la suspensió dels actes. “Si passés alguna cosa seria culpa de l’Ajuntament?” , es pregunta l’alcaldessa.

“Que no paguin justos per pecadors”

L’alcaldessa demana a la Generalitat “sentit comú” i assegura que no té sentit que el govern hagi arribat tard al brot i que segueixi improvisant, amb un sistema de rastreig que “no està funcionant” i aplicant mesures que no van encaminades on s’estan produint els contagis. “Que no paguin justos per pecadors”, sentencia. Colau aposta perquè la Generalitat doni poques instruccions i que siguin “clares i coherents”, en lloc d’un “munt de recomanacions”. També creu el govern dona la sensació de manca de coordinació interna.

Colau també ha explicat que en les reunions que han mantingut aquests els darrers dies amb el govern català, no s’ha parlat en cap moment d’un confinament general de la població. L’alcaldessa creu que aquesta situació generada per la pandèmia es pot allargar mesos i aposta per mesures més acotades i per un bon funcionament del sistema de rastreig dels casos positius.