El monument a Colom és l’únic al món que s’ha casat, gràcies a un projecte artístic anomenat Honeymoon. La núvia va ser l’estàtua de la Llibertat i el lloc de la boda, el desert de Nevada, a Las Vegas. Una història d’amor insòlita que van promoure un  grup d’artistes místics. La cerimònia es va celebrar el 14 de febrer del 1992 i van participar artistes d’arreu del món amb menjars per a l’ocasió i un aixovar escollit per als nuvis.

En la boda entre els dos monuments hi va haver un seguici de 50 limusines

Connexió mística entre estàtues

Segons explicava l’artista Antoni Miralda al 2017, els dos monuments estan connectats i representen la unió del vell món amb el nou món. Miralda va descobrir que estan geogràficament al mateix paral·lel i això fa que les dues estàtues s’hagin “enamorat”.

Colom i Miss Liberty  tenen una connexió física i més si tenim en compte que van començar-se a construir el mateix any. Per tant hi ha una relació monumental. ”
Antoni Miralda, artista místic

l’estàtua de la llibertat amagada en una biblioteca

Una de les poques rèpliques de l’estàtua de la llibertat escampades pel món és a l’entrada de la Biblioteca Pública Arús, la primera biblioteca pública de Barcelona, situada al passeig de Sant Joan número 26.

Va passar aquí