Els vestits magnífics que llueix la protagonista de la pel·lícula ‘Titanicvan sortir de la botiga L’Arca, situada al carrer dels Banys Nous, número 20. La seva propietària, la Carmina Pairet, explica com va arribar la producció de la pel·lícula fins al seu establiment.

Roba i complements vintage

L’Arca és una botiga de roba vintage que recupera el costum de conservar la roba de les àvies en una arca de fusta. Antigament, aquest llegat es convertia en l’aixovar de les filles i futures esposes, juntament amb les peces que anaven brodant al llarg del temps.

L’Arca ven vestits de núvia reciclats i vestits de la primera meitat del segle XX que la gent es posa per festes i ocasions especials. També venen els complements necessaris, com ara joies o moneders.

Com a París

La Carmina Viñas és fundadora i propietària de L’Arca, juntament amb Carmina Pairet i la seva germana, la Nina Pairet. Viñas és filla d’antiquaris i va viure a París durant tres anys. Allà es va adonar que la roba antiga es valorava força. En va anar comprant i quan va arribar a Barcelona en tenia un munt. A través d’un amic, va dur aquella roba al mercat gòtic de la Catedral i va ser un èxit total. Allò la va animar a obrir la botiga i d’això ja en fa gairebé 50 anys.

De l’aixovar a l’Òscar

Un dia, Viñas va rebre una trucada per anar a valorar uns aixovars antics a Barcelona. Dues dones de més de 80 anys es volien vendre els respectius aixovars. Viñas els va acabar comprant. Poc després, va aparèixer per la botiga una clienta americana que ja havia comprat coses per algunes pel·lícules i es va quedar aquelles i altres peces. Un any més tard, la clienta americana va trucar Viñas per dir-li que una gran part d’aquella compra s’havia fer servir al vestuari de la pel·lícula ‘Titànic`‘. La pel·lícula va guanyar l’Oscar al millor disseny de vestuari.

Quan es va estrenar la pel·lícula a Barcelona, Viñas va avisar les dones que li havien venut els seus aixovars i aquestes van anar al cine a veure-la. Van quedar molt contentes en comprovar que la seva roba havia tingut una segona oportunitat.

L’Arca ven roba a moltes produccions teatrals, pel·lícules d’època i sèries de televisió que es fan a tot l’estat i a l’estranger. S’han vist vestits de L’Arca a ‘Vicky, Cristina, Barcelona’, ‘Wild, wild, west’ o ‘El perfum’, per citar-ne algunes. Ens ho explicava al 2018 la Carmina Pairet, propietària de la botiga L’Arca.