parada la rambla plena de globus

Els antics ocellaires de la Rambla continuen protestant contra la desaparició de les parades de l’emblemàtica via. Aquest dimarts al matí ho han fet col·locant una munió de globus a una parada, emulant la popular casa de Carl Fredricks i Rusell, en un homenatge a la pel·lícula ‘Up’ de Disney Pixar. Un acte reivindicatiu que se suma al recurs administratiu presentat contra l’expedient municipal que determina el seu tancament definitiu.

El compte enrere per a la desaparició de les parades del passeig està en marxa. La família Cuenca, propietari de cinc de les 11 parades, assegura que la intenció del consistori es fer-los fora a principis d’agost. L’Ajuntament, però, no ha parlat de dates concretes, però sí que manté la previsió d’eliminar-les aquest 2021.

La família Cuenca crítica que l’Ajuntament ha pres una decisió unilateral, sense una negociació per trobar una solució consensuada amb els punts de venda i els 98 treballadors afectats per un possible tancament.

Proposen que les parades es quedin, almenys fins que no comencin els treballs de reforma de la Rambla que, per ara, no tenen data fixada al calendari.

Volen una trobada amb la síndica

Per això, Xavier Cuenca, tercera generació de la família, continua pressionant i organitzant accions reivindicatives per aconseguir mantenir-se al passeig. Cuenca vol reunir-se amb la síndica de greuges, Maria Assumpció Vilà, i ha recollit 20.000 signatures més que s’afegeixen a les 60.000 que ja tenien contra la desaparició de les antigues parades d’ocells.

La transformació de les antigues ocelleries va començar fa més d’una dècada. L’objectiu del consistori era la venda de productes artesanals, tot i que els “souvenirs” no han desaparegut del passeig. Tot plegat va obrir un procés judicial que encara s’allarga.