El trompetista nord-americà Wynton Marsalis actuant al Palau de la Música juntament amb la Jazz at Lincoln Center Orchestra en el marc del 52è Festival de Jazz de Barcelona.

La formació Jazz at Lincoln Center Orchestra, acompanyada del músic estatunidenc Wynton Marsalis, ha tancat la 52a edició del Festival de Jazz de Barcelona amb un concert al Palau de la Música aquest dilluns al vespre. La banda ha interpretat temes coneguts del repertori jazzístic, com ‘The freedom suite’. Instants abans del concert, Marsalis ha rebut la Medalla d’Or del Festival de Jazz de Barcelona en reconeixement de la seva carrera.

A banda de Marsalis, l’escenari del Palau de la Música ha comptat amb una catorzena de músics de la Jazz at Lincoln Center Orchestra. La formació ha tornat a la capital catalana i, de fet, va clausurar l’edició de febrer dies abans de l’esclat de la pandèmia.

Ha estat un repte organitzar-lo“, ha dit el president de The Project i director del festival, Tito Ramoneda. Així mateix, Ramoneda ha avançat que el certamen ha tingut un 85 % d’ocupació i ha acumulat fins a 15.000 espectadors en l’edició d’enguany. Amb tot, ha assegurat que estan “molt satisfets” amb la rebuda.

Amb la mirada posada al 2022

Ja de cara a l’edició vinent, Ramoneda ha assegurat que són optimistes respecte als aforaments, que preveuen que ja siguin del 100 %. A més, ha assegurat que l’organització està “realment sorpresa” del bon ritme de vendes dels concerts que s’han presentat. El cartell, que encara no s’ha revelat totalment, compta amb Maria del Mar Bonet, Kenny Garrett, Chucho Valdés i Maria Schneider, entre d’altres.