El Zoo de Barcelona obrirà dos punts de restauració aquesta Setmana Santa 2023. Seran en format autoservei i oferiran cuina mediterrània, ecològica i de quilòmetre zero. Els establiments s’anomenen El Xaloc —situat al costat de l’espai del Sahel— i La Morera —ubicat a tocar del Jardí de la Biodiversitat—. Les persones usuàries podran menjar a les terrasses o endur-se la comanda a les zones de pícnic. Els establiments aposten pels aliments de temporada i els productes de proximitat. Hi haurà també propostes culinàries per a persones amb intoleràncies i per les que siguin vegetarianes i veganes.

Segons ha informat el Zoo, els dos restaurants s’emmarquen en el Pla de de restauració saludable que va iniciar-se al juny del 2021, amb la inauguració del restaurant La Dama, especialitzat en cuina de mercat.

Els punts gastronòmics nous fomenten les pràctiques sostenibles, prioritzen els materials biodegradables i eliminaran els envasos de plàstic d’un sol ús. De fet, el Zoo s’ha adherit al repte Beure sense plàstic, impulsat per l’Ajuntament.

Activitats del Zoo per Setmana Santa

El Zoo és un dels espais més visitats de la ciutat durant Setmana Santa, aprofitant les vacances escolars. Aquest any s’oferiran diverses activitats incloses en el preu de l’entrada. Per exemple, trobades amb cuidadors i cuidadores de les tortugues gegants o dels bisons, o el Laboratori d’invertebrats.

Precisament, aquest mes d’abril, a l’Espai Invertebrats, es podrà veure com les formigues talladores de fulles estan ocupant el niu al qual se’ls ha donat accés recentment, i també el procés de com formen el substrat en què cultiven un fong que és la base de la seva alimentació. Finalment, tindrà lloc el casal de primavera Salvem els animals, del 3 a 5 d’abril, que està adreçat a nens i nenes de cinc a 14 anys. El casal, però, ja té la inscripció tancada.

Una altra de les novetats és l’estrena de dos aparcaments per a bicicletes, patinets elèctrics o monopatins. Els espais estan equipats amb carregadors que funcionen amb plaques fotovoltaiques.