signatura conveni comissaria port
Foto: Europa Press

(Agències) El Departament d’Interior i el Port de Barcelona han signat un acord aquest dijous que preveu ubicar una futura comissaria dels Mossos d’Esquadra al port. L’entesa preveu la cessió d’unes instal·lacions i la seva adequació a les necessitats operatives del cos policial. Ara bé, això no passarà fins que finalitzi la Copa Amèrica i quan el port disposi d’uns espais que no s’alliberaran fins al desembre del 2024. El que sí que se sap ja és que la futura comissaria inclourà una oficina d’atenció al ciutadà conjunta amb la Policia Portuària.

Una comissaria complementària de la de Ciutat Vella

“És rellevant perquè és una comissaria que assumirà les funcions del port, però també les de la ciutat. És una comissaria que serà complementària a la comissaria de Ciutat Vella”, ha explicat Elena. També ha detallat que els Mossos d’Esquadra faran arribar “els requisits que es necessiten per tirar endavant l’equipament, i es buscarà, per part del port, quin és l’espai més adient“.

El conseller d’Interior ha assegurat que posteriorment s’adaptarà l’equipament, que tindrà unitats de seguretat ciutadana i una oficina d’atenció ciutadana al costat de la policia portuària, i s’hi incorporarà el personal, tot i que encara no s’han precisat el nombre d’efectius, que hi treballaran.

La nova comissaria reforçarà la seguretat al Port Vell i els entorns

El president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó, ha assegurat que amb aquesta nova comissaria “es reforçarà la seguretat al Port vell i els entorns”. Salvadó ha avançat que ja han identificat diversos espais que podrien donar resposta als requisits dels Mossos per al nou equipament, i que tot i que aquests espais estan actualment en concessió “el termini de la mateixa finalitza a finals del 2024”.

Per aquest motiu el president del Port ha afegit que “cal posar fil a l’agulla per identificar i concretar quin perfil de comissaria i quines característiques ha de tenir per poder reservar l’equipament quan finalitzi la concessió”.