Les persones amb mobilitat reduïda tenen dret a gaudir de la natura, i tot i que no és fàcil, no és impossible. La ratolina Emma va poder anar fa temps de colònies, gràcies a la cadira Joëlette. La va descobrir llegint un capítol dels contes de l’Ona, en què la protagonista va d’excursió amb un monocicle adaptat tot terreny.

I com és que des de l’escola o des del Departament d’Educació no li havien parlat d’aquesta opció? ‘El diari de la ratolina Emma’ reclama a l’administració que posi aquest recurs a l’abast de les persones que ho necessitin, i dona a conèixer la tasca excepcional dels voluntaris de l’Associació Rodamunt que fan possible que les persones amb mobilitat reduïda vagin a la muntanya i visquin una experiència inoblidable.

Noemí Font és mestra, activista per la inclusió, mare de l’Emma Joana i lluitadora incansable per a la defensa dels drets de la seva filla i dels infants que, com ella, tenen una discapacitat. Ha liderat un moviment de curses infantils adaptades que no para de créixer i en la seva lluita per una escola inclusiva va aconseguir que la seva filla fos la primera alumna de Catalunya a tenir infermera a l’escola. Li agrada fer soroll a Twitter a favor d’un canvi de mirada vers una societat més inclusiva. És autora de ‘La revolució de Shiwa’ i del pòdcast ‘El diari de la ratolina Emma’.

Escolta el pòdcast aquí:

Segueix el fil a Twitter #diariratolinaemma