(ACN) La Policia Nacional ha desarticulat un grup que explotava sexualment dones xineses a Espanya, Bèlgica, Suïssa i els Països Baixos en una operació coordinada per l’Europol i la policia belga. Una ramificació de l’organització captava les dones a la Xina i les traslladava a Europa amb permisos de residència falsos perquè poguessin circular pel territori Schengen. Les víctimes arribaven a contraure un deute d’uns 27.000 euros.

Una part de la xarxa, a Barcelona

Una part d’aquesta xarxa operava a Barcelona i traslladava les dones a cases, habitacions d’hotels i apartaments que llogaven prèviament en cercadors de viatges en línia per exercir-hi la prostitució. Hi ha 31 persones detingudes, 30 a Bèlgica i una a Barcelona, i s’han fet 23 escorcolls, sis dels quals a Catalunya. La policia ha intervingut més de tres milions d’euros en efectiu, quatre tones de monedes i telèfons i documentació.

La xarxa estava perfectament estructurada i tenia diverses ramificacions. Utilitzaven visats de turista per entrar les dones a Europa i després els donaven permisos de residència falsos. A Barcelona hi havia un altre grup que s’ocupava d’introduir les dones en la prostitució.

Un control absolut sobre les víctimes

Aquest grup concretava els serveis sexuals amb els clients i funcionava com un “call center”. Tenien un control absolut sobre les víctimes i sabien quant cobrarien per cada servei. Havien d’estar disponibles les 24 hores del dia i vivien en condicions insalubres en algunes ocasions. Quan acabaven els serveis es quedaven la meitat dels diners per pagar el lloguer i l’altra meitat se li donava a la ramificació que s’havia encarregat de traslladar-les a Europa. Mai no podien tornar el deute.