El barri de Ciutat Meridiana s’ha aixecat aquest dijous ple de cartells i pancartes contra la inauguració de les escales mecàniques reversibles que s’estan construint entre l’avinguda dels Rasos de Peguera i el carrer de les Agudes. Els veïns celebren que els vuit trams d’escales ja estiguin en funcionament des de fa uns dies però assenyalen que encara hi ha una part de l’obra inacabada.

Una obra encara pendent d’acabar

Els cinc trams nous d’escales mecàniques salven un desnivell total d’uns 22 metres. En aquest punt els veïns estan contents perquè s’ha millorat la connexió a peu amb l’estació del metro i amb els serveis, comerços i equipaments municipals ubicats a l’avinguda dels Rasos de Peguera.

Tanmateix critiquen que al nou tram les escales i els diferents camins en forma de rampa estan encara plens de tanques, altres elements d’obres i espais sense enjardinar. Tot plegat fa que l’accés als habitatges i la recuperació d’alguns espais per a ús comunitari encara no sigui el desitjat pels veïns.

L’Ajuntament ha explicat a betevé que una de les rampes del nou tram està tancada a l’espera de l’arribada de la barana de seguretat. La resta d’àrees inacabades són zones d’arbustiva baixa i gespa afectades pel decret de sequera. Per aquest motiu encara no se n’han pogut plantar, però es farà tan bon punt el decret ho permeti.

Un total de vuit trams d’escales

Les obres del segon tram d’escales es van iniciar el mes d’octubre de l’any 2021 i han comportat una inversió total de gairebé 3,4 milions d’euros. L’actuació és una continuació d’una primera intervenció que va connectar els mateixos carrers, però en diferents trams, l’any 2020.

Les obres se sumen a la renovació completa que s’està fent a la resta d’escales mecàniques del barri, concretament als itineraris més antics que hi ha des del Parc de l’Aqüeducte fins a la plaça del metro de Ciutat Meridiana.

Inauguració envoltada de protestes

Durant l’acte oficial d’inauguració de les escales, aquest dijous a la tarda, hi hagut crits contra el regidor i pancartes per denunciar poca implicació de les institucions. Tot i que són un element llargament reivindicat, els veïns han criticat aquesta inauguració perquè encara queda pendent la urbanització dels entorns. Filiberto Bravo, de l’Associació de Veïns de Ciutat Meridiana, ha volgut deixar clar que els veïns “volen que estigui tot acabat. Si ho inauguren amb tot acabat també hi participarem”.