El Zoo ha iniciat el seu pla de restauració saludable amb la inauguració aquest divendres del restaurant La Dama. Precisament el local està situat just davant de la font de la Dama del Paraigua, a tocar de l’antic delfinari. La proposta gastronòmica està basada en aliments sostenibles i de proximitat.

Un restaurant amb vocació pedagògica

Des del 2019 el Zoo es troba immers en un seguit de canvis que venen marcats pel nou model de Zoo amb l’objectiu d’explicar i difondre les polítiques ambientals. El restaurant també té aquest enfocament i vol fer una contribució divulgativa, a través d’una alimentació saludable, en l’adopció d’hàbits alimentaris respectuosos i responsables per part de tothom i en especial dels més menuts.

Exterior del nou restaurant La Dama

En aquest sentit la tercera tinenta d’alcalde, Laia Bonet, ha volgut recordar que una de les principals lluites d’aquest nou Zoo és contra la pèrdua de la biodiversitat i la consegüent destrucció dels hàbitats de moltes espècies. Segons Bonet, “bona part de pèrdua d’aquests hàbitats i les seves espècies es produeixen per culpa de l’agricultura intensiva, d’aquí ve que el restaurant potenciï els productes de proximitat”.

La Dama ofereix aliments de temporada i de quilòmetre zero

Dues guinguetes per completar l’oferta

La inversió realitzada en La Dama és de 917.847 € però no serà l’únic punt de restauració del Zoo. D’aquí a uns mesos, per Setmana Santa, s’hi afegiran dues guinguetes amb la mateixa proposta gastronòmica saludable. Una estarà ubicada a la zona de l’hàbitat del Sahel i l’altra, a la zona de la Mediterrània, just on ara es troba la cafeteria La Granja.

L’interior del menjador de La Dama, on predomina la fusta