Durant el mes d’abril l’Ajuntament de Barcelona preveu haver retirat pràcticament la totalitat de les tanques de formigó del tipus New Jersey que han servit per delimitar les terrasses provisionals en calçada que es van crear durant la pandèmia de la covid-19. De moment, però, ja s’ha avançat molta feina i, a mitjans de març, ja s’havien retirat uns 2.300 New Jersey. I on van a parar tots aquests blocs de formigó? Doncs segons ha donat a conèixer ‘La Vanguardia’ i ha pogut confirmar betevé, s’acumulen en un solar municipal del barri de la Clota, a Horta-Guinardó. La imatge és insòlita.

Ara que ja no serviran per delimitar les terrasses de bars i restaurants, els blocs New Jersey tindran usos nous: serviran per delimitar zones d’obres o passos provisionals. Ara bé, les que estan en mal estat es reciclaran per obtenir formigó nou.

Es consoliden una de cada tres terrasses ampliades en calçada

Aquestes tanques s’han pogut veure fins ara a les terrasses que s’havien instal·lat a la calçada i ara se n’han consolidat 495, una xifra que representa una de cada tres de les que es van ampliar provisionalment (un total de 1.550) en espais que abans utilitzaven els vehicles. A les terrasses que es consoliden, a mesura que es retiren aquests blocs de formigó se substitueixen per plataformes.