L’aFFaC, l’associació que agrupa les famílies d’alumnes, ha celebrat que la primera setmana del curs escolar 2023-24 les tardes siguin lectives i no de lleure, a diferència de l’any passat. “L’espai de les tardes de lleure no era adient”, sentencia Belén Tascón, presidenta de l’aFFaC. Diu que va perjudicar l’alumnat més vulnerable perquè els obligava a estar sols des del migdia mentre les famílies eren a la feina.

L’associació també està satisfeta amb el dia d’inici de classes, el 6 de setembre en el cas d’infantil, primària i ESO, i el 12 per a batxillerat i formació professional. Ho ha anunciat aquest dijous en roda de premsa el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray. “Si l’avançament de curs es fa amb aquestes condicions [tardes lectives], no tenim res a dir. Entenem que es farà amb qualitat“, ha afegit Tascón.

Les famílies insisteixen en un pla d’emergència climàtica

L’aFFaC ha aprofitat l’anunci del calendari escolar 2023-2024 per demanar de nou que, ja que el retorn a les aules es farà encara en època de calor, es faci un pla d’emergència climàtica a les escoles. Tascón assegura que cal un document estructurat, no mesures improvisades, perquè infants i joves no passin calor. L’estiu passat en certes aules es van superar els 28 graus de temperatura.