(ACN) Desenes de zeladors s’han manifestat aquest dijous a les portes de l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona per demanar al Ministeri de Sanitat que els deixi de considerar persones de “baix risc”. Asseguren que pateixen el mateix perill d’exposició davant del coronavirus que qualsevol personal sanitari, ja que ells són els encarregats de transportar els pacients i, per tant, els han de tocar.

En un manifest que han llegit a les portes de l’hospital, els zeladors han explicat que són el col·lectiu que més es mou dins del centre i això “comporta una possible propagació”. A més, denuncien que a alguns treballadors se’ls han negat mascaretes o poder fer-se la prova PCR, precisament perquè no els consideren de risc alt.

D’altra banda, exigeixen als Serveis de Prevenció que revisin els protocols per al col·lectiu  perquè puguin realitzar la feina de forma segura igual que la resta del personal sanitari.

La protesta neix de la plataforma Reconocimiento para el Celador, Ya, que van organitzar 55 centres hospitalaris d’Espanya, entre els quals destaquen els hospitals Vall d’Hebron, el de Viladecans i el Josep Trueta de Girona.