Salut preveu fer entre dissabte 15 i diumenge 16, 400 proves PCR diàries al barri de Torre Baró i entre dilluns 17 i dimecres 19 se’n faran 400 més cada dia al del Besòs i el Maresme. L’horari per la realització dels test serà de 9 del matí a 7 de la tarda. Es faran a persones sense símptomes perquè, en cas de donar positiu, puguin prendre les mesures necessàries per evitar contagis de coronavirus.

Aquests dos són els barris de Barcelona que han registrat més incidència de casos per cada 100.000 habitants els darrers 14 dies: 510 a Torre Baró i 467 al Besòs i el Maresme. Al conjunt de la ciutat la incidència de casos per cada 100.000 habitants és de 174.

En el cas Torre Baró, el cribratge massiu es realitzarà a tots els habitants del barri, sense restriccions d’edat ni residència. Les proves es faran al Casal de Barri de Torre Baró.

Al Besòs i el Maresme, s’instal·larà una àrea sanitària mòbil al carrer d’Alfons el Magnànim, entre els carrers de Jaume Huguet i de Cristòfol de Moura. En aquest cas les proves es faran a tots els veïns que visquin a l’àrea compresa entre els carrers de Jaume Huguet, la rambla de Prim, carrer de Llull i carrer de Ramon de Penyafort.

Mapa PC
Font: Ajuntament de Barcelona

Aquest dijous a la tarda, alguns veïns del barri veien amb bons ulls la realització del cribratge.

L’estratègia de cribratge massiu a les zones amb més incidència del virus ja es va posar en marxa la setmana passada en algunes poblacions com Ripollet, Sabadell o Terrassa.