El jutge ha enviat a la presó l’home de 52 anys acusat de matar la seva parella al districte de Sant Martí. El detingut havia passat a disposició judicial i el magistrat ha acordat el seu ingrés a presó comunicada i sense fiança. La causa està oberta per un delicte d’homicidi i no consten antecedents policials entre la parella. Les diligències es remetran al Jutjat d’Instrucció número 6 de Barcelona.

Els fets es van produir dimarts, 7 de febrer, pels volts de les 10.30 h, al número 28 del carrer de la Selva de Mar, al barri de Diagonal Mar i el Front Marítim del Poblenou. La policia va tenir coneixement que hi havia una persona “greument ferida” en el desè pis de l’edifici. A causa de les ferides que tenia, finalment va morir poc després. La Divisió d’Investigació Criminal va obrir una investigació per esclarir els fets i finalment es va considerar que era un crim de violència masclista.

La víctima, una dona trans

L’assassinat ha posat en alerta l’Observatori contra l’Homofòbia. Des d’un primer moment l’entitat va reclamar que s’investigués com un crim de violència masclista. I finalment, així ha estat. La víctima —se la coneixia amb el nom de Sandra— era una dona trans que convivia amb el presumpte autor dels fets. Volen que passi a formar part de la llista de víctimes de la violència masclista d’aquest 2023.

Des d’aquesta entitat asseguren que les incidències recollides contra el col·lectiu trans l’any 2022 van augmentar més d’un 38 % si es comparen amb les del 2021. Ho atribueixen al fet que ha estat un any en què la llei trans ha estat en el punt de mira i el col·lectiu s’ha empoderat per denunciar les situacions de discriminació.

Telèfons d’atenció a les víctimes

En cas de ser víctima de la violència de gènere hi ha un telèfon gratuït, confidencial i amb atenció 24 hores i en 124 idiomes: 900 900 120. Els professionals d’aquest servei, entre els quals hi ha advocats i psicòlegs, t’oferiran informació sobre la violència contra les dones i t’assessoraran sobre tot el que pots fer davant d’aquesta situació.