Turisme de Barcelona ha suspès un viatge que tenia previst fer a Tel-Aviv i Jerusalem després que l’Ajuntament hagi decidit trencar relacions amb Israel. Així ho ha assegurat el president del Gremi d’Hotels, Jordi Clos, durant una roda de premsa aquest dijous al matí, en què ha fet balanç de l’activitat hotelera del 2022 a la ciutat.

Clos ha detallat que la delegació també tenia previst viatjar a Turquia, una opció que també ha quedat descartada després del terratrèmol que ha devastat el país.

El president del Gremi d’Hotels creu que no “feia falta posar-nos en contra un sector que aporta a la ciutat de Barcelona un cert volum de negoci” i assegura que la notícia “no l’ha fet saltar d’alegria”. A més, remarca el fet que el PSC, soci de govern, estigui en contra d’aquesta decisió. Clos s’ha mostrat més partidari de fer un esforç “per tenir el màxim d’amics i no d’enemics”.

Prop de 25 anys d’agermanament

L’Ajuntament de Barcelona es va agermanar amb Tel-Aviv i Gaza el 1998, pocs anys després de la signatura dels Acords d’Oslo (1994), que havien de portar la pau a la regió. 25 anys després, però, als territoris de Palestina hi continua havent violència i vulneracions dels drets humans i per això, la comunitat palestina i entitats compromeses amb la defensa dels drets humans en aquest territori han reivindicat llargament suspendre les relacions amb Israel. De fet, el síndic de greuges de Barcelona també els havia donat suport públicament.