Conduir un vehicle sense carnet per Barcelona és una realitat més freqüent del que es pot arribar a pensar. De fet, la Guàrdia Urbana ha interposat prop de quatre denúncies cada dia a conductors per aquest motiu. En total, han estat 1.369 denúncies en un any a Barcelona per conduir sense carnet per la ciutat. Aquesta és una de les conductes de risc per a la circulació que ha detectat la Guàrdia Urbana, però també n’hi ha d’altres, com les 50 denúncies penals per conducció temerària que ha interposat el 2022.

Les dades formen part del balanç de la sinistralitat del 2022 a Barcelona, on també s’han posat de manifest altres dades rellevants. Entre aquestes destaquen, l’increment de les víctimes mortals que s’han duplicat aquest últim any, amb 23 persones mortes. També és rellevant l’augment del 78 % de la sinistralitat dels vehicles de mobilitat personal, com els patinets elèctrics, i que ja representen més del 6 % del total d’accidents de trànsit de la ciutat.

39 conductors al dia sota els efectes de l’alcohol o les drogues

Durant el 2022, la Guàrdia Urbana també ha detectat un total de 14.307 conductors que conduïen sota els efectes de l’alcohol o les substàncies estupefaents. Això vol dir que, de mitjana, la policia ha enxampat 39 conductors al dia que superaven els límits legals establerts. En total, durant l’any passat es van fer 52.919 proves d’alcoholèmia, de les quals 9.191 van ser positives administratives i 2.176 penals.

A banda, la Guàrdia Urbana també va fer 5.426 tests de drogues, dels quals més de la meitat, 2.933, van resultar positius administratius i set van ser penals.