L’equip de la Creu Roja, una vegada més, duu a terme una tasca d’acompanyament a persones amb mobilitat reduïda per anar a votar. En aquesta ocasió, però, l’equip de voluntaris i professionals ha rebut una formació ampliada respecte a altres ocasions. Per a aquesta jornada electoral de les eleccions al Parlament de Catalunya disposen d’equips de proteccció individual (EPI).

El que fa l’entitat és oferir el trasllat fins al col·legi electoral en un transport adaptat o a peu. D’aquesta manera, persones com la Montserrat han pogut exercir el dret a vot amb privacitat. Fa 10 dies es va fracturar el peu quan va ensopegar al carrer i, sense ajuda, no tenia manera d’anar a votar a la Biblioteca de Guinardó – Mercè Rodoreda, ja que se situa en un pendent força pronunciat.

La meitat de peticions que de costum

L’augment de la petició del vot per correu ha implicat que l’entitat hagi rebut, aproximadament, la meitat de peticions que de costum. En canvi, ha reforçat la presència en altres serveis com el de garantir les mesures als col·legis electorals.

“Hem preparat un dispositiu on hi participen més de 30 voluntaris, formats i equipats amb EPI i amb el suport d’un equip d’intervenció ràpida per a qualsevol cosa.
Òscar Llorens, vicepresident cinquè Creu Roja Barcelona

A les últimes convocatòries d’eleccions, es va prestar aquest servei a més d’un centenar de persones a tot Catalunya.