Les sol·licituds de vot per correu han superat ja les 84.000. És la xifra que ha donat el govern i la dada és clarament més alta que en les últimes eleccions. Quan encara queden 10 dies per poder-lo demanar, ja s’ha superat el total de peticions que va haver-hi el 2017. De fet, si mirem la data equivalent de fa quatre anys, se situava en 46.050 sol·licituds. Això suposa que hi ha hagut un creixement del 82 %.

Segons les dades oficials, en els darrers dos dies s’ha multiplicat el nombre de sol·licituds. Només el 25 i el 26 de gener es fan registrar 27.000 peticions. El termini per demanar el vot a distància es va obrir el 22 de desembre i s’allargarà fins al 5 de febrer a les 14 h.

Les eleccions del 14-F seran les primeres en què es podrà votar sense sortir de casa, fent la sol·licitud per internet i sense necessitat d’anar a cap oficina de Correus. El vot es podrà entregar directament al carter que ens porti la documentació electoral a casa. Fins ara la majoria de peticions, el 40 %, s’han fet de manera telemàtica (32.755).