Per primera vegada ens unes eleccions al Parlament de Catalunyatots els col·legis electorals disposen de presència policial continuada. És a dir, que hi ha una parella de policies des de l’obertura del col·legi fins al recompte de vots. Es tracta d’un important dispositiu de seguretat, anomenat Escó i que es coordinarà des del Departament d’Interior.

La primera reunió, a la qual hi ha assistit el conseller Miquel Sàmper i els caps del cos, entre els quals Josep-Lluís Trapero i Joan Carles Molinero, s’ha fet a les 8 h i es preveia que les trobades es repetissin cada dues hores. Sàmper ha destacat que és el dispositiu de seguretat electoral “més ambiciós de la història de la democràcia”.

Les eleccions a Catalunya 2021, última hora del 14-F

Les policies locals, també mobilitzades per al 14-F

En total són 14.200 efectius policials, dels quals 10.200 seran Mossos d’Esquadra (2.000 més que el 2017) i 4.000 policies locals (1.200 més). Això representa un increment de 3.400 policies respecte a les últimes eleccions autonòmiques, és a dir, un 23 % més. A Barcelona, la Guàrdia Urbana també està coordinant el dispositiu des del CECOR.