Per primera vegada ens unes eleccions al Parlament de Catalunyatots els col·legis electorals disposen de presència policial continuada. És a dir, que hi ha una parella de policies des de l’obertura del col·legi fins al recompte de vots. Es tracta d’un important dispositiu de seguretat, anomenat Escó i que es coordinarà des del Departament d’Interior.

La primera reunió, a la qual hi ha assistit el conseller Miquel Sàmper i els caps del cos, entre els quals Josep-Lluís Trapero i Joan Carles Molinero, s’ha fet a les 8 h i es preveia que les trobades es repetissin cada dues hores. Sàmper ha destacat que és el dispositiu de seguretat electoral “més ambiciós de la història de la democràcia”.

Les policies locals, també mobilitzades per al 14-F

En total són 14.200 efectius policials, dels quals 10.200 seran Mossos d’Esquadra (2.000 més que el 2017) i 4.000 policies locals (1.200 més). Això representa un increment de 3.400 policies respecte a les últimes eleccions autonòmiques, és a dir, un 23 % més. A Barcelona, la Guàrdia Urbana també està coordinant el dispositiu des del CECOR.