Els restaurants, bars i cafeteries que ho sol·licitin podran tenir un lloc web propi de manera gratuïta. És la iniciativa solidària que ofereix el proveïdor d’internet Nominalia, amb seu a Barcelona. Seran pàgines personalitzades, que no obligaran els restauradors a adquirir cap compromís de renovació ni de permanència, segons ha informat la companyia informàtica.

D’aquesta manera, Nominalia vol contribuir que els negocis de restauració puguin seguir treballant malgrat les restriccions imposades per frenar els contagis de coronavirus i donar-los l’oportunitat de rebre més comandes. Les mesures dictades per la Generalitat prohibeixen l’obertura al públic dels establiments, excepte per vendre menjar per emportar-se. Amb el lema “#SempreObert”, la companyia remarca que volen ajudar a “mantenir milers de llocs de treball”, tant de cambrers com d’altres que també en depenen, com proveïdors d’alimentació i begudes, repartidors o personal de neteja.

Com és el web?

La iniciativa, que va sorgir d’un grup de treballadors d’atenció al client de Nominalia, proposa un web amb quatre apartats: Qui som, Carta, On som i Contacte. També inclou un formulari per rebre comandes en línia, vinculació amb les xarxes socials de l’establiment i un codi QR perquè els qui visitin el local puguin descarregar-se la carta. El paquet també engloba el domini i l’activació de tres comptes de correu personalitzats i vinculats al lloc web.

Nominalia, a més, remarca que les pàgines compliran els requeriments legals pel que fa a política de privacitat i avís de “cookies”. Els restauradors que hi estiguin interessats poden sol·licitar-ho a l’empresa de serveis d’internet per telèfon o bé en línia a la pàgina de l’empresa.