Han començat ara i han de finalitzar el maig del 2021. Les obres de reforma de la via Trajana, al barri de la Verneda i la Pau, han de servir per pacificar el trànsit i per reordenar l’espai fent-lo més accessible amb l’habilitació de zones d’estada i esbarjo per als veïns.

L’obra, que s’emmarca dins del Pla de barris, preveu també la instal·lació de pistes de petanca, una àrea d’esbarjo per a gossos i horts urbans. Tot i que van poder aportar propostes a l’inici, els representants veïnals de la zona volen poder fer un major seguiment de l’obra per assegurar-se aspectes com la construcció d’un local social per al Club de Petanca Trajana. També demanen que les administracions es posin d’acord per poder continuar l’obra en el tram restant de la via Trajana des de Binèfar fins a la rambla de Guipúscoa, pertanyent al municipi de Sant Adrià de Besòs.

Es renovarà la pista de petanca

Les màquines ja treballen i els cotxes que hi havia aparcats al cantó Llobregat de la via Trajana han desaparegut. S’hi està urbanitzant un nou espai que, en primer lloc, permetrà desplaçar la cruïlla amb el pont de Santander per fer-la més segura. També possibilitarà la separació de l’àrea de jocs infantils del pipicà existent que s’ubicarà a la part nova. Tindrà horts urbans i conservarà, renovades, les pistes del Club Petanca Trajana, que hi juga en àmbit federat des de l’any 78. El projecte preveu la construcció d’un petit habitacle adjunt a les pistes però els representants de la zona no saben si serà suficient. Expliquen que van poder participar en la confecció inicial, però voldrien tenir més detalls de com es va desenvolupant l’obra.

Una via dividida per dos municipis

Els treballs, que han estat llargament reivindicats, preveuen instal·lar mobiliari urbà, renovar el clavegueram, adequar l’enllumenat i plantar nova vegetació. Tot això, però, serà fins al carrer de Binèfar. Els representants reclamen que la remodelació de la via Trajana s’estengui fins a la rambla de Guipúscoa, però perquè això passi cal que diferents administracions es posin d’acord. Des de l’Associació de Veïns Via Trajana expliquen que un tram del carrer pertany a Barcelona i l’altre a Sant Adrià de Besòs i per això reclamen que la Generalitat o qualsevol altre organisme competent insti ambdós ajuntaments a treballar alhora.