Edifici avinguda de Vallcarca

Barcelona tindrà un nou edifici d’habitatge públic a Vallcarca. L’Ajuntament, a través de l’Institut Municipal de l’Habitatge i la Rehabilitació (IMHAB), ha adjudicat la construcció d’un edifici de lloguer assequible al districte de Gràcia. L’equip d’arquitectes F2M, Francesch-Flavià.Manzano ha dissenyat i projectat l’immoble, i l’empresa Beta Conkret ha rebut l’adjudicació de l’obra per un import de 2.834.000 euros. Les obres duraran al voltant de 18 mesos.

Edifici de pisos a Vallcarca

El nou edifici

L’immoble tindrà una superfície total construïda de 1.862,24 metres quadrats. Dels 14 habitatges, cinc tenen entre 55 i 66 metres quadrats, i els altres nou, entre 75 i 90 metres quadrats. Els cinc que són més petits seran de dues habitacions, i els més amplis en tindran tres.

Un solar entre dues mitgeres molt diferents

El solar on s’ubicarà el nou edifici es troba entre dues mitgeres d’edificis molt diferents quant a volumetria, tipologia i alçàries. Des del costat que donarà a l’avinguda de República Argentina, l’edifici tindrà una alçària de planta baixa i cinc pisos. En canvi, el costat que dona a avinguda de Vallcarca constarà de planta baixa i dos pisos.

Crida per un lloguer just

El Sindicat d’Habitatge del barri va difondre, el setembre passat, a través de les xarxes socials la necessitat de tenir pisos al barri amb un lloguer per sota el preu del mercat. La crida anava destinada als propietaris del barri i, en aquell moment, va aconseguir que una família en situació de vulnerabilitat adquirís un pis. Des del districte ja fa temps que es treballa per facilitar l’accés a l’habitatge als veïns de la zona de Vallcarca i els Penitents, feina que s’ha materialitzat amb diferents acords.