L’endemà que l’Ajuntament hagi anunciat un acord amb la propietat per expropiar les casetes d’Encarnació per 4,7 M €, des de la plataforma Salvem l’Alzina han avisat que seguiran molt atentament l’evolució d’aquest espai, tan reivindicat. Albert Costa, de l’entitat veïnal, assenyala que vigilaran que el procés per escollir-ne l’ús sigui transparent i reivindica que sigui autogestionat pels veïns:

“Aquest acord serà paper mullat si no s’aprova un canvi en el planejament municipal. Volem que el jardí sigui públic i l’espai estigui autogestionat pel barri”

Costa remarca que és importantíssim “tenir un espai verd com aquest en un barri com la Vila de Gràcia, que està cimentificat arreu”, i diu que continuaran demanant a l’Ajuntament que inverteixi en espais de la ciutat per fer habitatge públic. Tot i la victòria, des de la plataforma afirmen que és només un inici i lamenten que Barcelona hagi hagut de pagar una xifra tan alta.

Alzina del carrer d'Encarnació

L’acord, que evitarà l’enderroc de les casetes i assegurarà la conservació de l’alzina bicentenària, arriba després d’una mobilització veïnal que va començar fa més d’un any. Els plans municipals són fer-hi una escola bressol i un equipament.