Aquest dissabte és el 97è dia consecutiu que diversos veïns que viuen a tocar de l’avinguda Meridiana tallen el trànsit a l’altura de Fabra i Puig per rebutjar la sentència del procés. La primera vegada que es va fer aquesta acció va ser el mateix 14 d’octubre, quan es va fer pública la condemna per sedició als líders independentistes dictada pel Tribunal Suprem. Quan queden pocs dies per arribar als 100 dies seguits de talls, el moviment Meridiana Resisteix ha convocat una manifestació per commemorar els “tres mesos de resistència” i animar a “no acatar la normalitat imposada”.

Suport des dels balcons

Unes 400 persones s’han unit a la mobilització, que ha començat a les 19 h a la cruïlla entre l’avinguda Meridiana i el carrer de la Independència, al barri del Clot, i s’han anat movent pel carrer fins arribar al punt habitual del tall a la Meridiana. La convocatòria s’ha desenvolupat en un ambient molt festiu, amb música i cants reivindicatius al llarg del recorregut. Al llarg de la marxa, s’ha anat unit més gent a la convocatòria, fins arriba al mig miler de persones, segons ha informat la Guàrdia Urbana. A més, diversos veïns han sortit al balcó per mostrar el seu suport al tall, tot onejant estelades o fent crits reclamant la llibertat dels presos i la independència.

“Hem de mantenir la lluita”

L’objectiu de la convocatòria era demostrar “l’organització i la mobilització massiva i persistent” davant “l’excepcionalitat contra un poble”. Alguns dels manifestants han explicat a betevé que continuaran sortint perquè els motius i les causes continuen allà. “Hem de mantenir la lluita” ha sentenciat un veí, mentre un altre valorava molt positivament el sacrifici diari que feia la gent per continuar tallant la Meridiana cada dia. “El govern d’Espanya ha canviat, però no ens donaran el que Catalunya necessita. Hem de lluitar per la nostra independència” ha dit un altre.

Passades les 20 h, els manifestants han tallat la Meridiana, una vegada més en el punt des d’on ho fan cada vespre. L’acció ha anat acompanyada de la lectura d’un manifest i d’una actuació musical. Els manifestants han fet una versió del ‘Bella ciao’ dedicat a la mobilització que porten a terme des de fa tresos mesos. A més, els assistents han pintant un mural al terra amb la paraula ‘Llibertat’.

La fita dels 100 dies ininterromputs de talls arribarà el pròxim dimarts, per quan Meridiana Resisteix en té preparada “una de grossa” si la pluja ho permet. A diferència dels primers dies, ara els talls tenen l’autorització de la conselleria d’Interior.

Dilluns, 20 de gener: protesta d’ultres a la Meridiana

Abans dels 100 dies, però, hi ha una altra data marcada al calendari dels veïns que tallen la Meridiana. Dilluns, 20 de gener, animen a participar en la “convocatòria antifeixista” prevista davant la manifestació de grups ultres que protesten contra els talls. “El feixisme avança si no se’l combat”, adverteix Meridiana Resisteix.