El Centre LGTBI s’ha integrat completament a la ciutat des que es va inaugurar ara fa tot just un any. L’espai és cada dia més conegut pels barcelonins, que se l’han fet seu. La majoria valoren molt positivament la seva arribada a la ciutat i la funció que desenvolupa.

Molts veïns i usuaris, sobretot famílies amb infants, s’hi han apropat aquest dissabte, coincidint amb la celebració del primer aniversari. Agraeixen que el centre organitzi activitats per a tots els públics i que transmeti els valors de la diversitat i de l’amor propi. Per a d’altres, el centre és sinònim d’excepcionalitat. “Internacional el centre LGTBI és una excepció, no es pot trobar a enlloc i per això és molt necessari que n’hi hagi un a Barcelona”, assegura un veí.

De cara al vespre la festa s’ha transformat. Si al matí ha acollit la majoria de públic familiar, al vespre ha estat el torn del públic jove. La majoria de DJ i de concerts estaven programats a partir de les 7 de la tarda i per aquest motiu, molts joves s’hi han apropat per ballar a ritme de la millor música dance i electrònica.

Colau: “A Barcelona, la diversitat és la normalitat”

L’alcaldessa, Ada Colau, ha assistit aquest dissabte a la tarda a la celebració del primer aniversari del centre LGTBI i ha volgut destacar el caràcter divers de la ciutat. “Barcelona no lluita per normalitzar el món LGTBI, la diversitat és la normalitat i la ciutat és LGTBI”, ha dit Colau.

Colau també ha volgut plantar cara a aquelles persones que interposen el discurs d’odi. “Barcelona és una ciutat acollidora excepte amb la gent que estén els discursos d’odi”, ha sentenciat l’alcaldessa.

Tallers i concerts per celebrar l’aniversari

Per celebrar el primer aniversari, el centre LGTBI ha programat una jornada d’activitats adreçada a tota la ciutadania. Intervencions artístiques i música amb Putochinomaricón o Romeromartín, entre d’altres. I també, moltes activitats familiars i programació infantil amb el contacontes ‘Tots nosaltres’ de la companyia Fes-t’ho com Vulguis.

També es proposa una xocolatada dissabte a la tarda i actuacions de diverses tipologies. L’artista David Macho, per exemple, reproduirà un gran llenç de pintura reivindicativa amb referències al pop i a l’univers postmil·lennista.

En un any, 20.000 visitants

Durant el primer any de vida, l’assistència total al centre LGTBI ha estat de 20.565 persones. L’equipament ha acollit fins a 500 activitats, organitzades entre el mateix centre i entitats externes.

Més de 300 persones ateses el primer any de funcionament

Des que es va inaugurar, 309 persones han visitat el centre. La meitat han rebut assistència especialitzada, ja sigui jurídica o psicològica. En l’acompanyament sobre agressions o discriminacions s’han atès 28 casos. Molts d’aquests relacionats amb el món laboral, familiar i social. El percentatge més alt és per casos d’estrangeria, asil i protecció internacional.