Migra Studium ha organitzat, un any més, una pregària de vetlla per reclamar el tancament del CIE de la Zona Franca. Ho ha fet aquest dissabte just davant de la porta d’accés del recinte, on s’han concentrat més d’un centenar de persones. És la sisena edició de la vetlla, que pretén solidaritzar-se amb els interns i denunciar les condicions de vida i la privació de llibertat que pateix la gent que hi ha dins del CIE. L’entitat assegura que en aquest espai es vulneren els drets dels estrangers que hi viuen.

Durant l’acció s’han llegit textos de diversos interns explicant la seva experiència dins del centre, i també s’han tocat cançons com a forma de protesta.

L’acte ha estat organitzat per Fundació Migra Studium, que té voluntaris que s’acosten cada dia al CIE per donar resposta a algunes de les peticions dels interns. Malgrat que moltes vegades no poden ajudar-los tot el que voldrien, el que sí que fan és escoltar els interns, que els expliquen les seves experiències. L’acte ha comptat amb l’adhesió de més d’una trentena d’entitats involucrades en temes relacionats en drets humans i la immigració. A més, a la mateixa hora també s’han organitzat actes de protesta similars a Sevilla i a Madrid.