Vehicle dels Mossos

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana van detenir un total de 39 carteristes i 24 lladres entre divendres i diumenge que acabaven de cometre un robatori violent. Del total dels delictes, 17 es van produir al carrer i set, a diferents locals. Segons els cossos policials, les detencions s’han realitzat, en molts casos, immediatament després d’haver-se produït el robatori. Tant els Mossos d’Esquadra com la Guàrdia Urbana participen en diferents dispositius contra l’augment de carteristes.

Aprofiten les aglomeracions per actuar

Els detinguts actuen, segons la policia, sobretot a les principals zones turístiques de la ciutat, on roben mòbils i objectes de valor. Les detencions s’han realitzat sobretot als districtes de l’Eixample, amb 10 casos de furts i quatre de robatoris violents, i Ciutat Vella, amb 21 per furts i nou per robatoris violents. La resta de detencions, totes realitzades en els darrers tres dies, s’han fet a la resta de districtes.

La col·laboració ciutadana és clau per identificar els lladres

En aquests casos, que els ciutadans facilitin a la policia les descripcions dels possibles lladres en facilita la identificació i la detenció. Això, juntament amb una ràpida actuació policial, ha fet que, en molts casos, s’hagi pogut recuperar i retornar el que han robat als propietaris.