El govern municipal ha tornat a posar en funcionament la campanya “Ciutat de vianants”. L’objectiu: recuperar més espai a les voreres ocupat per les motos que hi estacionen malament. Per això, des d’aquest dilluns un grup d’informadors es desplegaran per 10 punts de la ciutat i d’aquí a unes setmanes, la Guàrdia Urbana començarà a sancionar les motos mal aparcades. Segons la normativa, les motos poden aparcar en paral·lel a la vorera si aquesta fa entre tres i sis metres d’amplada, i només podran fer-ho en semibateria si en fa més de sis. Les sancions previstes poden arribar als 100 euros. 

Una campanya per fases i per zones

Concretament, els informadors es desplegaran per aquests 10 punts: l’avinguda de Francesc Cambó (Ciutat Vella), el carrer de Girona (entre Diputació i Consell de Cent, a l’Eixample), a la plaça de Joan Peiró (Sants-Montjuïc), al carrer de Sabino Arana i  la Gran Via de Carles III (les Corts). Al districte de Sarrià-Sant Gervasi, els informadors estaran al carrer de Bori i Fontestà, i al carrer de Can Ràbia. A Gràcia, a la plaça del Nord, i a Horta Guinardó, al carrer de la Font del Fargues amb el passeig de Maragall. La campanya també es desplegarà a Fabra i Puig i al carrer del Teide (Nou Barris), al carrer de Neopàtria (a Sant Andreu) i al carrer de Bolívia (entre Roc Boronat i Ciutat de Granada), a Sant Martí.

Quan acabi la fase informativa, la Guàrdia Urbana iniciarà els avisos i posteriorment s’iniciaran les sancions i la retirada dels vehicles si s’escau. 

Actuació específica a la Vila de Gràcia

Segons l’Ajuntament, a Gràcia hi ha aproximadament 2.000 motos mal estacionades que generen problemes importants d’accessibilitat. Un problema que ve de lluny. Per això, s’ha dividit tota la Vila de Gràcia en set àmbits diferents. El primer tram on s’intervindrà serà a l’interior del perímetre comprès entre la travessera de Gràcia, Gran de Gràcia, Diagonal i via Augusta. Un espai, segons l’Ajuntament, amb una altra densitat d’escoles i on s’han arribat a detectar fins a 150 motos mal aparcades.